Geavanceerde technologie voor schone en gezonde lucht

Door een unieke combinatie van lucht recirculatie, filtertechniek én gepatenteerde plasmatechnologie. 

Geavanceerde technologie voor schone en gezonde lucht

Door een unieke combinatie van lucht recirculatie, filtertechniek én gepatenteerde plasmatechnologie.
unieke technologie

Hoe werkt het?

AerSMASH elimineert schadelijke stoffen zoals bacteriën, schimmels en aerosolen (virusdragers) door recirculatie van de lucht en geprogrammeerd plasma. Hiermee minimaliseert AerSMASH de verspreiding van onder andere het COVID-19 virus.

210412_AER_Technologie_01-04

Voorfiltering

Hier zuigen we vuile lucht aan. Dit gaat door het HEPA voorfilter waar de eerste grove vervuiling wordt opgevangen. 

210412_AER_Technologie_02-04

Plasmapatronen

Vervolgens gaat de lucht door patronen heen waar door middel van geprogrammeerd plasma de fijnere delen zoals schimmels en bacteriën geëlimineerd worden. 

210412_AER_Technologie_03-04

Motor

De motor wordt ingesteld op de inhoud van jouw ruimte. Vanaf hier blazen we schone lucht weer de ruimte in. 

Geavanceerde technologie

Wat is geprogrammeerd plasma?

De AerSMASH-unit zuivert lucht op basis van een gepatenteerd concept. Door het injecteren van geïoniseerd plasma worden via een scheikundige reactie waterstofmoleculen onttrokken aan de schadelijke luchtdeeltjes. Deze deeltjes raken daardoor in ontbinding en verliezen hun schadelijke lading.

Afhankelijk van de hoeveelheid verontreinigde lucht en de grootte van de schoon te houden ruimte berekenen we hoeveel plasma de unit nodig heeft. Daarnaast bekijken we hoe de unit het beste kan worden geïnstalleerd of aan het bestaande luchtbehandelingssysteem kan worden toegevoegd.

Waarom mensen kiezen voor AerSMASH

Beste luchtkwaliteit

AerSMASH zorgt voor een veel hogere reductie van schadelijke stoffen in vergelijking met reguliere luchtreiniging. 

Plug and play installatie

AerSMASH units zijn eenvoudig aan te sluiten op bestaande ventilatiesystemen, maar zijn ook op zichzelf staand te installeren.

Geen dode hoeken

Ons systeem bereikt elke hoek van de ruimte. 

Bespaar energie

AerSMASH units reduceren de behoefte aan mechanische ventilatie met wel 70%. Zo bespaar je veel energie. 

Voor elke ruimte

We leveren oplossingen voor ruimtes van 200mtot situaties waarin per uur 26.000mlucht ververst wordt. 

Hoge reductie schadelijke stoffen

De resultaten die je kunt bereiken met AerSMASH

Minimaal 90% vermindering van aerosolen

95% vermindering van Penicilium niveau

Tot 97% lagere concentratie schadelijke stoffen

resultaten per sector

Bekijk wat AerSMASH doet voor jouw bedrijf

Vis | Vlees |  Kaas | Brood

Food

AerSMASH is van enorme toegevoegde waarde voor de foodsector. De AerSMASH-units elimineren zowel geuren, bacteriën als schimmels uit de lucht. Daardoor blijven jouw producten langer vers en blijft de kwaliteit langer op een hoog niveau. Ontdek welke resultaten wij hebben behaald in jouw sector. 

sport | onderwijs | zorg | kantoren gastvrijheid

Healthy buildings

Elimineer geuren, pollen, bacteriën, aerosolen (virusdragers), schimmels, rook en andere schadelijke stoffen uit de lucht voor een gezonde werk- en leefomgeving. Ontdek welke resultaten wij hebben behaald in jouw sector.

vergelijking technologie

Wat is het verschil met andere luchtzuivering?

Technologie Electrostatisch filter / gesloten ionisatie Open ionisatie (mono- of bi-polair) Deeltjes filter HEPA Actieve koolstoffilter Ultraviot (UVGI) Fotokatalytische oxidatie AerSMASH
Omschrijving Aerosolen worden elektrisch geladen en opgevangen op een statisch medium. Ionen worden vrij door de lucht in de ruimte gestuurd. Aerosolen worden statisch, vormen een cluster en dalen af in de ruimte. Plisséfilters vangen grove deeltjes op. Glasvezel filters vangen fijne deeltjes op. Absorbeert chemicaliën zoals gassen en geuren. Absorbeert chemicaliën zoals gassen en geuren. Ziekteverwekkers worden onschadelijk gemaakt door UV-licht. Geprogrammeerde plug-and-play units met een combinatie van HEPA, elektrostatisch filter, gesloten ionisatie en actief koolfilter.
Verwijdering aerosolen
Virus onschadelijk
Impact op gassen/VOC's Minimaal Gemiddeld Geen tot minimaal Gemiddeld
Risico op ozon Laag Gemiddeld Laag tot middelmatig Middelmatig tot hoog Laag
Reductie luchtdruk Minimaal Minimaal Gemiddeld Hoog Hoog Gemiddeld Gemiddeld Minimaal (<60 pa)
Effectiviteit grootte deeltjes Alle Alle Boven >5mu Kleine N.V.T. N.V.T. N.V.T. Alle

Bron: TVVL, Filter and purification technologies as alternative or limited ventilation capacity, uitgave:  5 oktober 2020.

 

Veelgestelde vragen

84213925: Toestellen voor het filtreren of zuiveren van lucht

Het onderhoud van de AerSMASH units beperkt zich tot het voorfilter en de plasmapatroon. Het voorfilter dient jaarlijks vervangen te worden. De frequentie van vervanging van het plasmapatroon is afhankelijk van de toepassing.

Afhankelijk van de lucht inhoud van de ruimte, hoeveelheid ventilatie en de toepassing wordt de optimale programmering bepaald voor een ruimte. Op onze downloads pagina zijn datasheets te vinden waarin een indicatie is opgenomen. Natuurlijk kun je contact opnemen met info@aersmash.com en dan bekijken wij samen vrijblijvend welke unit geschikt is voor jou. 

De units worden in de ruimte geplaatst om een optimale luchtflow naast de eventuele bestaande ventilatie te creëren. Het doel hiervan is om de complete ruimte te reinigen. De unit kan aan het plafond of de wand gemonteerd worden om maximale bewegingsvrijheid in de ruimte te behouden.

AerSMASH heeft een 2-tal segmenten: Voedsel en Gezonde gebouwen. In de voedsel industrie zijn we gericht op vis, bakkerij, vleesverwerkers en kaas, waar reductie van bacteriën, schimmels en geur de voornaamste toepassingen zijn. Bij gezonde gebouwen richten we ons op kantoren, scholen, sportinstellingen en horeca. Het creëren van een veilige werk- en leefomgeving door reductie van aerosolen is wat in gezonde gebouwen gerealiseerd wordt.

De levensduur van voorfilters is sterk afhankelijk van de applicatie. Voor de plasmapatronen varieert dit van 2 tot 5 jaar, afhankelijk van de toepassing.

De technische levensduur van de units is 15 jaar.

AerSMASH is de ontwerper en producent van de units. De assemblage vindt plaats bij een sociale werkplaats gevestigd in Meppel. De leveranciersketen bevindt zich voornamelijk in Noord-Nederland.

De units reinigen de lucht van bacteriën, schimmels, geuren, pollen en andere schadelijke delen die worden afgevangen in de voorfilter. Het aantal delen dat neerslaat op het oppervlakte wordt daardoor gereduceerd.

AerSMASH reduceert het aantal aerosolen in de lucht en verkleint de grootte van de delen. Als gevolg hiervan wordt het aantal potentiele dragers in de lucht voor virusdelen tot een minimum gereduceerd.

Nee, onze systemen draaien naast het bestaande ventilatie systeem. Separate units worden geinstalleerd die de lucht re-circuleren en reinigen.

Door het creeren van ionencluster in de lucht, worden geuren, bacteriën en schimmels geneutraliseerd. Door het proces te herhalen wordt de lucht steeds schoner gemaakt en worden bacteriën, schimmels, geuren en aerosolen gereduceerd zodat er een optimale luchtkwaliteit gerealiseerd wordt.

Door het toepassen van een combinatie van geprogrammeerd plasma, besturing en filtertechniek zijn de rest stoffen die door de AerSMASH units worden geproduceerd minimaal. Als gevolg hiervan is er zeer geringe uitstoot van ozon en stikstofoxiden wat onze techniek geschikt maakt voor 24/7 gebruik.

De behaalde resultaten van AerSMASH zijn te vinden op onze website bij alle sectoren. Testen zijn uitgevoerd door, of in samenwerking met externe kennisinstituten of keuringsinstanties.

AerSMASH prefereert naast de bestaande ventilatiesystemen te werken om een optimale werking te realiseren. Toepassingen op een bypass van bestaande ventilatie systemen is een mogelijkheid.

Door proces van ionisatie geprogrammeerd uit te voeren, wordt er een stabiele vorm van plasma gerealiseeerd, die leidt tot zeer geringe maximale hoeveelheden ozon (<5ppm). Deze worden, indien deze ontstaan, geneutraliseerd in het systeem.

De gereinigde lucht vanuit de AerSMASH unit leidt niet tot een toename van de concentratie ozon in de lucht. In de unit worden eventuele reststoffen als ozon en stikstofoxiden afgevangen.

Het vermogen van de motoren is 200W voor de types AS1 t/m 7; en 18W per plasmapatroon; voeding van deze systemen is 220-240 V/AC.